"Man tager vad man haver"-pasta
Kategori: Alla samlade verk, Bothénskans påhitt!, Äta bör man...
Ibland går det oförklarligt bra! Men så händer det att det går förklarligt dåligt också. Men så var inte fallet denna gång. Därför tänkte jag dela med mig av en riktigt lyckad pastasås jag just fick till! Som alltid när jag lagar mat blir det någon variant på "man tager vad man haver"-rätt, som soppan som faktiskt fick sig ett eget avsnitt under just "Man tager vad man haver"-soppa! Därför passar väl inget namn bättre än just:
"Man tager vad man haver"-pasta
Ingredienser:
Pasta
Tomatsåsbas
(typ barillas picorino)
(typ barillas picorino)
Lök
Matfett
Vitlök
Basilika
Créme fraiche
Ärtor
Mozzarella
Okej! Nu kör vi!
Koka upp din favoritpasta i en kastrull.
Under tiden i en annan kastrull:
Stek vitlök och lök i matfettet. Häll i önskad mängd ärtor. Låt detta steka en stund och ta smak. Häll i tomatsåsen. Släng i en-två rediga matskedar av créme fraiche.
Krydda med kryddor som basilika, salt & peppar. Här finns det utrymme att påverka med egna påhitt.
Låt såsen koka ihop.
Lägg upp på tallrik tillsammans med pasta och garnera med riklig mängd mozzarella!
Var så god och ät!
emelie säger:
Bloggadress: http://zzemme.blogg.se
Åhh vad gott det ser ut! *.*