[Valid RSS]

I väntan på något nytt

KAKAN "BALLAST I VÄRLDEN"-HERMANSSON

Kategori: Alla samlade verk, Hang-ups

 
Jag har sagt det förut, och jag säger det gärna igen.

Kakan Hermansson, du är en sån inspiration! Och så snygg!
 
Åh vad jag tycker om dig!
 
HJÄRTA!
 
 
 
 
 
 
 
 

Äktenskap som äktenskap!

Kategori: Alla samlade verk, Tankar om nutid

Det händer att jag uttalar mig om saker jag inte har en aning om. Då hälsar min mamma att ”det där kan du ta bort om du vill”. Det är hennes försök till att ödmjukt rädda mig från folks dömande tankar. Jag förklarar då att jag inte har forskat inom ämnet utan detta är enbart min åsikt. Jag tycker att det är galet att vi, år 2015, röstar folkligt om äktenskap mellan samkönade ska gillas. Jag anser även att det är fantastiskt att samkönade äktenskap i USA nu är godkänt, men någonstans är det fruktansvärt att detta ska ens ska behövas bli en fråga. Människa som människa, äktenskap som äktenskap! Alla borde få gifta sig med vilka de vill. Allt annat är människorkränkande. Jag anser att det är kränkande att andra människor ska få lägga sig i vem jag älskar. Det handlar om mänskliga rättigheter. Om frågan om barnäktenskap också bör gillas så har jag ett annat svar. Nej, äktenskap med barn, eller djur för den delen, bör ej gillas då de inte är myndiga, eller ens människor. Ett barn, eller ett djur för den delen, får heller inte dricka alkohol eller köra bild, gå på krogen eller rösta i val.

 

 

deadline 3 juli

Kategori: Alla samlade verk

 

Hoppet är det sista som överger människan. Det ordspråket är både starkt och vackert, tycker jag. Innebörden blir en fantastisk överlevnadsmekanism som säkerligen har räddat flera liv. Men det finns säkert tusentals fall då just den meningen inte haft någon som helst substans. Stunder då hoppet varit allt men då belöningen uteblev.

Jag har sedan en vecka tillbaka bara kunnat förlita mig på hoppet. Min satsning har varit skyhög och belöningen skulle betala sig tusenfalt. Jag har inte en kritisk cancersjukdom. Jag är heller inte gravid. Det här är inte en livsfråga men för mig hänger framtiden just på detta. Förlorar jag denna möjlighet blir fallet större än någonsin tidigare. Allt är datumbestämt. På fredag nästa vecka vet jag om jag är värdig. Får jag ett nej faller allt.

När jag var liten gick det ett snack att om du hoppade tre gånger på jordhögen bredvid parkeringen skulle marken efter tredje hoppet öppna sig och sluka dig. Självklart var det spännande. Vi hoppade två gånger, men aldrig vågade vi oss på det tredje. Det gick även rykten om att det fanns en vit blomma, som liknade det klassiska hundkexet, som var så pass giftig att en blev dödligt sjuk om en vidrörde den. I samma ålder lärde jag mig om K- och A-brunnar. Den ena gav evig olycka medan den andra skänkte en guld och gröna skogar. Jag mindes aldrig vilken jag fick kliva på så jag undvek båda två. Typiskt mig att inte våga satsa på drömmen för att jag är rädd att förlora det jag har. Min fega satsning har istället lett fram till att jag nu stoppat ner allt hopp jag har i en brunn, där brunnslockets bokstav står för ett budskap jag inte kan tyda.

Det är en ”femtio femtio”-chansning. Olycka…, eller guld och gröna skogar!