[Valid RSS]

I väntan på något nytt

P3 ÄLSKAR!

Kategori: Alla samlade verk, Bothénskans påhitt!, En bild säger mer än...

Nu är sommaren här! Och hur firar en det bättre än med P3 ÄLSKAR!
 
Behöver jag säga att igår var årets nästa dag? <3
 


 
Astigmatisk

Kategori: Alla samlade verk

Jag känner det! Jag är så nära nu. Det är nästan så jag kan greppa tag i drömmen… men så inser jag att jag är astigmatisk. Med mina ögon känns allt liksom lite närmre, både på gott och ont.

Om jag fick göra en analys av mitt liv skulle den påvisa att jag sällan varit närmre total lycka. Det mesta känns liksom riktigt himla bra! Ovan på det strör jag det där färggranna strösslet och döper det till vår. Allt är bra… nästan!

Den där drömmen som liksom ständigt gör sig påmind, den vägrar att avta i energi. I mitt huvud har drömmen slagit rot, vuxit upp och blommar nu för fullt. Snart är det dags för även denna lilla blomma att inse att tiden är förbi och att det inte blev roligare än så här. Trodde jag ja! Denna blomma vägrar ju att ge sig. Likt en bortskämd unge fortsätter denna att pocka på uppmärksamhet, tjata om hur fin den är och hur gott den doftar och jag kan liksom inte göra annat än att snegla åt blommans håll och kanske fundera på om den har rätt? Blomman i denna lilla metafor kan vi döpa till Sveriges Radio, also known as ”drömmen att jobba med radio”.

Jag vill så förbaskat mycket jobba med radio. Jag tänker att jag, till hösten/vintern, ska söka radioproducentutbildningen här i Stockholm. Blomman, aka. drömmen, skrattar en aning åt blotta tanken då utbildningen bara startas vartannat år och då tar in åtta sökande.

”ÅTTA? Tror du på riktigt att du har en chans?”, hör jag blommar skrocka.

Vad spelar det för roll om jag tror jag har en chans? Jag måste ju försöka. Skulle jag, mot all förmodan komma in, ja då måtte det ju vara ett tecken på att det i så fall är rätt! Dessutom, om alla slutade tro på sin kapacitet och möjlighet, då skulle det inte bli många barn gjorda! Har jag inte fått ett jobb inom radio innan den utbildningen startar i januari, då blir utbildningen! Så är det bara!

Med detta sagt…

 

Om någon läser detta som har känningar på någon liten radiokanal någonstans – HOJTA TILL!

Den som hjälper mig att få en anställning inom radio får 5000kr!

Klara…

Fääääriga…

KÖR!

Löftet till en far från sin dotter

Kategori: Alla samlade verk, Bothénskans påhitt!

I stressade situationer händer det att jag tar ganska ogenomtänkta beslut. Oftast slänger jag ur mig något som precis tittade fram i hjärnan och direkt efter att det formats till ord går liksom ångerfunktionenslampan igång och blinkar rött. Då är det många gånger lite sent att ta tillbaka vad som precis sagts. Någon borde helt klart uppfinna "review"-knappen - IRL! Och i samma veva, varför inte slå på stort och uppfinna alkolåset på smartphones och döpa om dem till life saving smartphones? Exempel på när min mun hann före hjärnan kan vara när jag plötsligt överraskade min bästa vän med att säga ja till att sjunga på hennes bröllop. Tänk vad det hade varit lyckat om jag inte gråtit mig igenom hela låten! Ett annat exempel var när jag, efter sjuttioelfte påtryckningen om framtida barnbarn från min pappa, svarade: 
 
"Jag lovar, om/när jag träffar en partner så sätter jag upp en lapp på Konsum. SLUTA TJATA!"
 
Nu är det ju så att jag är en kvinna av mitt ord! Det är många gånger skönt att vara för då finns det inga alternativ efter att något är sagt. Men just det här känns ganska udda. Men är det sagt så är det!